Nové Osoby versus Vydané Faktury nové sestavy

POPISOVANÝ DOTAZ NENÍ KRITICKÝ PROBLÉM, jen mne zajímá koncepce

Zde jsem se ještě chtěl zeptat, jak je s Nové Osoby Adresy a kontakty versus Tiskové sestavy dokladů a to zejména Nové Vydané faktury

Tedy jak určím, pří změně sídla firmy a po přidání nové adresy (Provozovny), že tato adresa se má použít pro nově generovanou sestavu Vydané faktury:

• Která se tedy použije jako výchozí ? Sídlo?
  • Bude se nějak pro rozhodnutí která adresa využívat platnost?
  • Je pro Pobočku, která vystaví fakturu, možno tuto Informaci dostat na tiskovou sestavu faktury nás jako dodavatele, někam na fakturu ?
  • Je možno, třeba korespondenční adresu umístiti třeba malým písmem do patičky
  • BUde třeba v parametrech Druhu dokladu možno toto nastavit, Jaká adresa se použije pro…

Vím že si dnes vystačím s tím, že v době platnosti, leží faktura s původní adresou v Odeslané poště i s PDF a nemusím si hrát s platností adresy, ale samozřejmě nyní po konkrétním případě se změnou adresy fyzické osoby, která mi nebyla nahlášena řeším ještě změnu adresy na dokladech, které již byly odeslány s chybným sídlem.

Nešlo mi to dát do vlákna k Novým osobám pro překročení počtu odpovědí (max.3)

Právě nyní bojuji s tím, jak posunout nové sídlo OSVČ jako primární adresu pro vydané faktury a nemuset smazat to původní sídlo (i to asi neumím - možná stačí vynulovat všechny hodnoty jako u emailu nebo banky)

Koncepce je zatím mírně neujasněná, asi hlavně proto, že většina lidí vidí další adresy na dokladu jako zbytečnou komplikaci…

Já to potřebuju hlavně kvůli odpadovému hospodářství, kde je to vynucené legislativou. Funguje to tak, že:

1. Na hlavičce dokladu (VF) lze v číselné řadě vynutit zadávání provozovny odběratele.
  2. Na Skladu lze nastavit vlastní provozovnu (ta se potom přenáší do dokladu).
  3. Ve specifických situacích (soukromá osoba) se potom někdy vybírá ještě korespondenční adresa.

Myslím, že to stačí trochu učesat z pohledu nastavení a začne to být obecně použitelné (pokud to někdo potřebuje).

Adresa typu sídlo se dá do archívu a založí se nová platná. To je asi nejjednodušší postup.

Na adresách je nachystaná platnost od - do. Zatím se s tím nepracuje - ale bude to dořešené.

To je možná nyní dostačující, vyzkoušim Tvé rady