Při odesílání faktur musím často řešit na které emaily se mají faktury odesílat. Pro mne by bylo ideální aby se dalo u emailu nastavit, že je pro odesílání faktur, pokladních dokladů, zápočtu, upomínky, … I na druhé straně mají podobné potřeby jako naše emaily pro sekce, externí aplikace a účtárny.
Všechny faktury posílám i sám sobě, stačil by na to parametr poslat sám sobě. Nebo automaticky uložit třeba do adresáře ve WorkPlace
V současnosti se v podstatě používá pouze odesílání faktur emailem s tím, že se to odešle na všechny emaily, co jsou na Osobě navěšené. V praxi to je nedostatečné a musí se udělat nějaký mechanismus, co to bude řídit.
Nejde jenom o odesílání dokladů typu faktura, ale obecně libovolné sestavy - např. je tu hlášení o odpadech, upomínky a asi by se našlo i pár dalších věcí.
Celé si to představuju tak, že na Osobě vznikne nová záložka s nastavením, kde se to bude řešit. Budou to řádky, kde v každém řádku:
Vyberu sestavu (faktura)
Můžu vybrat konkrétní adresu / pobočku
Zadám jeden nebo více emailů kam se to má poslat
V další fázi by se to mělo rozšířit o další způsoby doručení:
Spousta odběratelů používá nějaké API nebo webové portály a něco jako faktura emailem je nezajímá.
Taky by se tady mělo dát říct, že se to má prostě vytisknout na tiskárně - třeba Libor má myslím pár lidí, kterým dává papírové faktury.
Dnes jsem zrovna potřeboval odeslat Pokladní doklad - stvrzenku o uhrazení mých faktur klientovi. Nyní to musím řešit takto:
Uložím na disk do jeho složky
Vejdu do jeho databáze a tam to ručně naimportuju,
pro jistotu, mu to ještě pošlu na jeho email
Myslel jsem si že by to mohlo být nějakém nastavení Druhu dokumentu a že když to jde u příjaté faktury, tak na to již někde je aparát, který jen nemá ve výčtu pokladní doklad, účetní doklad (zápočet) smlouvu…