Už jsem to tu s @Valdemar psali tuším i loni, ale nemůžu to najít.
V generování počátečních stavů je pořád ta chyba s kurzem měny, který se nastavuje na 1 a ne kurz posledního dne uzavíraného období tedy k 31.12.2022 v tomto roce.
Pokud bych se mohl přimluvit o nápravu, další rok bych se toho už nemusel dočkat
Ono s tím ještě také souvisí Nové ocenění pohledávek, závazků a jiných saldokontních transakcí k 31.12 uzavíraného roku na kurz k 31.12. Na to není zatím, žádný automat a může být také problém třeba v doplnění kurzu k tomuto datu pokud poslední kurz je stanoven v kurzovním lístku ČNB k datu třeba 30.12.
Tak pokud je správný motivátor vyděšení, tak já taky něco vymyslím
Když ale jsi v těch PS ponořený, nešlo by také opravit to generování PS saldokonta Peněz na cestě? Vše by mělo být jen v CZK, neměla by tam být cizí měna …
Nu vidíš a já naopak mám peníze na cestě i cizí měně, protože pokladna je CM a Banka také. Nu a co s tím, je to jako v každém jiném saldě, spíš jen dotáhnout do obecnosti, včetně podpory kurzovních rozdílů, ale ručně si to dovedu upravit, takž toto je pro mne asi marginální.
Navíc jak @sebik túdle předpověděl, příjde doba, kdy i účto může být ve dvou měnách a s touto vládou a obsazením ČNB to může být RAZ-DVA