V účetních dokladech je v “Daně” - v roletce pod tlačítkem Přidání - Přiznání DPH.
To někdo používá?
Ptám se proto, že to používá starý report Přiznání DPH, který už je mrtvý a chtěl bych se ho zbavit.
V účetních dokladech je v “Daně” - v roletce pod tlačítkem Přidání - Přiznání DPH.
To někdo používá?
Ptám se proto, že to používá starý report Přiznání DPH, který už je mrtvý a chtěl bych se ho zbavit.
Ano pokud je to TO čím se zúčtovává v daňovem obdobi priznaní a zauctuje se na vysledny zavazek nebo pohledavku
Ano delal přes tu šipku jen zúčtování DPH to generování účetního dokladu je OK. Dělám postupem:
Takto to dělám s každým přiznánim DPH dost dlouho (roky) Dělá to někdo jinak?
Takže jsem to celé nastudoval. Dobrá zpráva je, že to generuje správná čísla.
Bohužel je to celé úplně vadné, používají se tam věci, které už jsou totálně mrtvé a musí se to celé předělat.
Než se tím začnu zabývat, potřeboval bych vědět, jak se řeší taková ta dodatečná a opravná přiznání. Jestli to chápu dobře, tak na to tam není vůbec žádný aparát a dělá se to nějak ručně nebo vůbec, případně se opravuje (přegenerovává?) ten doklad “hlavního” přiznání.
Řešíte účetně ta opravná/dodatečná přiznání vůbec někdo?
Bezne to nastane pri nesouladu daňového a účetního období a to vždy hledám, které doklady ten zústatek tvoří
Ano, ale já jedu metodiku, že účtuji během jednoho fiskálního období účetní datum=DUZP, takže to opravdu okamžitě vyhodnocuji jako problém. Jenom při přechodu prosinec/leden se mě ro rozjede, ale k 31. lednu se mě to zase srovná na nuly …
NU to je běžné i uvnitř roku, běžně se mi stává, že faktury za účetní období jsou vystaveny dodavatelem po jeho uplynutí a dojdou prokazatelně také až následující. Myslím, že čistě metodiky je jen třeba umožnosti mít přehled, kdy dokladů, které mají jiné daňové období než účetní a to i uvnitř roku