Rozesílání upomínek

Bylo by možné při zasílání upomínky, tak kromě vložení samotného PDF upomínky, vložit do emailu také jednotlivé upomínané faktury?

No jako to by chtělo, taky mi to vadí že to tam není.

Upomínky prošly vylepšením:

• Na konci je číslo účtu, kam se mají peníze poslat. Dává se tam výchozí účet, tj. nikoliv účet z jednotlivých pohledávek. Podle mne je to tak správně, ale dalo by se o tom samozřejmě diskutovat…
  • Na konci je QR kód pro platbu. V případě více částek na upomínce je všechno sečteno a je použit VS ve tvaru 991<kód-osoby>. Někdy časem by se v párování banky dalo dořešit automatické vypárování těchto plateb.
  • V případě nějakých složitých situací typu více měn se tam QR kód nedává - ale to je asi okrajová záležitost.
  • Při odeslání upomínky mailem se automaticky do mailu vloží faktury. PDF faktur se negeneruje, ale vezmou se poslední faktury z odeslané pošty (tj. pokud faktura nebyla nikdy odeslána, nebude součástí mailu).
1 Like

Vyzkoušel jsem a super.

Mám teda jen jeden poznatek. Když se upomíná faktura z loňského nebo ještě staršího roku, tak taková pohledávka prošla počátečním stavem. A takové se nedohledá odeslaná faktura v poště (asi zřejmě z toho důvodu, že zdrojový doklad pohledávky je již účetní doklad poč. stavu) a nevloží se tedy jako příloha do emailu …

Aha, zamyslím se, jak ten původní doklad dohledat…

Dej mi prosím do chatu nějaký příklad, ať to nemusím složitě vymýšlet.

Mělo by to být opravené.

To by bylo SUPER !