Potřebovala bych ujasnit pár pojmů, které se používají pro prvky aplikace (menu, prohlížeč,…).
Níže jsou obrázky, na kterých jsou pojmy označené čísly a pod obrázky je můj komentář. U některých jsem napsala pojem, kterých bych použila já, ale nejsem si jím jistá. Pokud byste pro pojem měli označení, které používáte, napište ho, prosím, do komentáře (nemusíte všechny).
- Menu - a pro jednotlivé části menu položky menu.
- Pro tyto ikony mi chybí pojem. Asi by se dalo použít agendy? Další možnost by byla pojem vynechat a nějak ho obcházet (např. ikony vlevo).
- Sekce? Sekce došlé pošty?
- Stejný problém jako u bodu 2. Agendy, detaily, nebo radši pojem opět vynechat?
- Zde vůbec nevím, jaký pojem bych použila. Zatím jsem skončila u přepínání.
- Agendy - opět stejný problém. Použít pojem Agendy, nebo pojem vynechat a obcházet ho?
- Položka seznamu - nebo se radši přizpůsobit dané agendě (tzn. doklad, osoba,…)?
- Karta prohlížeče vs Záložka prohlížeče vs jiný pojem.
- Detaily?
Obrázek se týká sítě v IT.
- Použít termín submenu, podmenu, nebo nějaký jiný?
Rozřazení prohlížeče položek.
- Opět by se dalo použít submenu, nebo podmenu. U položek by se asi dalo použít označení “Kategorie položek”, ale označení by se poté muselo měnit podle prohlížeče, ve kterém bychom se nacházeli.
Pokud vás napadne nějaký další pojem, který jsem vynechala, nebo by jste si nějaký chtěli také ujasnit, ozvěte se v komentáři.